Stefanović o uhapšenom inspektoru: Odavao službene tajne

Ministar unutrašnjih poslova kaže da se zamenik načelnika trećeg odeljenja PU Beograd, koji je juče uhapšen, sumnjiči za odavanje službene tajne i druga dela.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

13:46

Stefanović o uhapšenom inspektoru: Odavao službene tajne
Foto: Tanjug/ MUP Republike Srbije/ Odeljenje za medije i komunikacije/ nr

Nebojša Stefanović je rekao da je istraga u toku, da se sprovodi po nalogu višeg tužilaštva u Beogradu i da zbog toga ne može da iznosi više informacija. "Videćemo, istraga će pokazati za šta će se još tužilaštvo opredeliti da ga goni, a sud kada dođe do sudskog postupka će utvrditi da li je kriv ili ne", rekao je ministar.

Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje medija da je reč o čoveku koji je važio za časnog policajca, Stefanović je poručio da ne postoji niko ko je nedodirljiv.

Dodao je i da to što je neko ranije svoj posao radio dobro, ne znači da ako se ogreši o zakon i bude osumnjičen za krivično delo, da će ga prethodni rezultati od zakona štititi.

"Svako ko se ogreši o zakon je neko ko može doći pod udar pravde. I tužilaštvo i policija će svoj posao raditi. Meni je važno da u Srbiji ne postoji niko koga štiti niti značka, niti politički, socijalni niti bilo koji drugi status. Svako ko se ne ponaša u skladu sa zakonom tužilaštvo i policija će preduzimati zakonom predviđene mere", rekao je Stefanović.

Viši sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor do 30 dana zameniku načelnika Trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D.J. osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju i trgovina uticajem.

MUP je juče saopštio je D.J. uhapšen u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

D.J se sumnjiči da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

U saopštenju policije se dodaje da je izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik, protiv kojeg je podneta krivična prijava u redovnom krivičnom postupku, je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad u tom predmetu.

D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Treće odeljenje policijske uprave bavi se krvnim i seksualnim deliktima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: