Nagrada "Aleksandar Tijanić" ide u ruke Veljku Laliću

Glavni urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić četvrti je dobitnik nagrade "Aleksandar Tijanić" koju UNS svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

11:43

Nagrada

"Lalić je u poslednjih nekoliko godina pokazao da politički magazin može da se vrati na veliku scenu našeg (ne)prežaljenog tržišta štampe, i to uz poštovanje novinarske etike i Kodeksa, uz pomoć hrabre uređivačke politike i modernog novinarskog izraza", navodi se u obrazloženju žirija nagrade, koji je odluku doneo jednoglasno.

Žiri je u obrazloženju naveo da je za to zaslužan pre svega Lalić, kao jedan od "glavnih junaka poslednje dekade srpskog novinarstva, "koji je dokazao da Gutenberg nije izgubio bitku sa vaj-fajem".

Navedeno je i da je Lalić sledbenik još jedne novinarske pojave koja se takođe smatra starovremenskom i seže u Tijanićevo doba, a to je intrigantno, žestoko i duhovito pisanje koje istovremeno izaziva i postovanje i čuđenje.

Nagradu "Aleksandar Tijanić" Veljku Laliću dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić.

Prethodni dobitnici nagrade su Jelena Popadić, Gorislav Papić i Ljubica Gojgić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: