Slučaj "Barbara": Burno u studiju zbog novinarke Studija B

Beograd -- Bura oko izveštavanja novinarke Studija B o protestu opozicije ne prestaje. Društvene mreže prepune su osude, a urednica te televizije brani novinarku.

Izvor: B92, prva
Podeli
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube

Naime, radi se o izveštavanju novinarke Barbare Životić, čije izveštavanje sa subotnjih protesta ne prestaje da intrigira javnost.

Način na koji je ona izveštavala i sam izveštaj izazvali su lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Između ostalog, njoj su upućene i uvrede ali i pretnje, što urednica, direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević osuđuje u svakom smislu. "Barbara je nečija ćerka, sestra...ne postoji opravdanje za takvo nasilje", kazala je ona u Jutarnjem programu TV Prva.

Vučićevićeva je sve vreme pokušavala da odbrani izveštaj mlade koleginice tvrdeći, između ostalog, da ceo izveštaj nije "namešten".

S druge strane, novinar Srđan Škoro insistirao je na tome da nije reč o novinaru jer novinar ne sme da laže. Obraćajući se urednici TV Studija B, kazao je da je za nju skandalozan izveštaj okej i da je reč o partijskoj televiziji na kojoj se novinari zapošljavaju po partijskoj liniji.

"Barbara je žrtva partijskog zapošljavanja, ona nije novinar i vi ste kao partijski kadar došli na čelo te televizije", kazao je Škoro urednici Studija B i dodao da televizija na kojoj se nalazi laže građane svaki dan.

Vučićevićeva je branila tezu da je novinarka Barbara Životić objektivno izveštavala sa protesta opozicije i da nije iznela neistine već činjenice, a Škoro je nastavio da protivtezom da u tom izveštaju nema nikakvih činjenica.

Tok burne rasprave pogledajte u VIDEO-prilogu.

strana 1 od 180 idi na stranu