Blic: Dva suda kršila zakon u korist Luke Bojovića

Vrhovni Kasacioni sud utvrdio je da su Specijalni i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

21:07

Blic: Dva suda kršila zakon u korist Luke Bojovića
Foto: Thinkstock

Međutim, to ne znači da će mu se ponovi suditi za te zločine, preneo je “Blic”.

Vrhovni Kasacioni sud je to konstatovao na zahtev za zaštitu zakonitosti koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Utvrđeno je da je pravosnažnim presudama Posebnog odeljenja i Apelacionog suda u korist okrivljenih Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića povređen Zakon o krivičnom postupku član 438 stav 2, tačka 1,2,3 i člana 358 u vezi člana 237 i člana 451", preneo je Blic pozivajući se na izvore iz suda.

Luka Bojović oslobođen je 2015. optužbe da je kao vođa Zemunskog klana 2004. organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji.

Godinu dana kasnije oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Po navodima Blica, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića.

Luka Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: