Foks njuz podržao CNN u sporu s Trampom

Televizija Foks njuz naklonjena republikancima i američkom predsedniku Donaldu Trampu podržala je konkurentsku televiziju CNN u tužbi protiv Bele kuće.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

18:46

Foks njuz podržao CNN u sporu s Trampom
Ilustracija: Thinkstock

Tužba je podneta zbog oduzimanja akreditacije novinaru Džimu Akosti.

"Foks njuz podržava CNN u njegovoj pravnoj borbi da se vrati akreditacija njegovom izveštaču iz Bele kuće", navodi se u saopštenju predsednika Foks njuza Džeja Volasa.

U saopštenju se navodi da Foks njuz namerava da preda podnesak okružnom sudu kao "prijatelj suda" pošto je CNN tužio Trampovu administraciju sa zahtevom da se Akosti ponovo omogući da izveštava iz Bele kuće.

Administracija je poništila prošle nedelje propusnicu novinaru CNN posle konferencije za medije na kojoj je Akosta odbio da preda mikrofon kad je Tramp rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.

Foks njuz je naveo da se propusnice koje izdaje Tajna služba za novinare koji rade u Beloj kući nikada ne treba da se koristi kao oružje.

"Mada ne odobravam sve veći antagonistički ton i predsednika i medija na nedavnim konferencijama za novinare, mi podržavamo slobodu medija, pristup i otvorenu razmenu mišljenja", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: