Vučić o tome kad će biti nastavljen dijalog s Prištinom

Predsednik Srbije izjavio da će dijalog sa Kosovom biti nastavljen onda kada Priština prihvati da se ponaša civilizovano i u skladu sa pravilima.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

11:26

Vučić o tome kad će biti nastavljen dijalog s Prištinom
Tanjug, Zoran Žestiæ

U izjavi novinarima, Aleksandar Vučić je rekao da Srbija želi dijalog i da nikoga ne ucenjuje eventualnim otvaranjem novih pregovaračkih poglavlja.

"Mogu da otvore koliko god poglavlja ili nijedno, ali ne možemo da učestvujemo u dijalogu sa onima koji su kršili pravila koja su sami prihvatili. U tome ne želimo da učestvujemo, ali želimo da verujemo da će Evropska unija i ostali kojima je stalo do dijaloga da utiču na one kojima su pomagali u proglašavanju nezavisnosti", rekao je Vučić.

Govoreći o naporima Prištine da Kosovo postane članica Interpola i trudu Beograda da ih u tome spreči, Vučić je rekao da je to teška i gotovo nemoguća misija, jer su i zemlje koje ne priznaju Kosovo pod velikim pritiskom da na glasanju budu makar uzdržane, kako bi Kosovo imalo više glasova koje ga podržavaju.

"Da li će oni moći da zadrže tu prednost? Borićemo se da ne. Da li ćemo uspeti? Nije lako. Mi sami ulažemo u to sve što imamo. I svoj novac i svoje znanje. Borimo se i to je ono što možemo. Nemamo moćne sponzore", rekao je on.

Vučić je kao primer naveo posetu Parizu povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, gde je on išao sa dvoje savetnika i jednim pripadnikom obezbeđenja, dok je delegacija iz Prištine imala između 50 i 60 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: