"Bez priznanja neće biti sporazuma"

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj očekuje da će do naredne godine biti potpisan pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

00:23

Foto: EPA/Kushtrim Ternava

"Mi očekujemo da će obavezujući sporazum rešiti stogodišnji sukob, ali bez međusobnog priznanja neće biti sporazuma", kazao je Hodžaj za RTK.

On je ocenio da će sporazum obuhvatiti sva pitanja, uključujući i razgraničenje.

"Srbija treba da razjasni sa kim se graniči. Naš stav, i kao Demokratske partije Kosova, je vrlo jasan. U ovoj fazi ne treba da ulazimo u epilog dijaloga, već moramo da vidimo kakva su očekivanja sledećeg proleća", kazao je Hodžaj.

Zamenik premijera Kosova je dodao da će se u narednoj rundi dijaloga u Briselu razgovarati o deset tema.

"Mi kao Kosovo treba da vidimo o čemu treba i o čemu ne treba razgovarati u Briselu. Mi smo kao Vlada Kosova uočili da nismo imali jedinstvo u dijalogu. To je proces koji prevazilazi mandat jedne vlade", rekao je Hodžaj i dodao da 2019. godine "Evropa može izgledati sasvim drugačije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: