HRV: Sudan nastavlja da krši osnovna ljudska prava

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč zatražila od SAD da ne ukidaju oznaku Sudana kao države koja sponzoriše terorizam.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

12:58

HRV: Sudan nastavlja da krši osnovna ljudska prava
Ilustracija: Getty Images

Ova organizacija sa sedištem u Njujorku kaže da Kartum nastavlja da krši osnovna ljudska prava, a snage bezbednosti regularno napadaju civile i nasilno deluju na mirne proteste, preneo je AP.

Današnje saopštenje dolazi u trenutku kada se Vašington složio na drugu fazu zbližavanja sa Kartumom koja uključuje šest kriterijuma, koje će ukoliko ih ispuni, kvalifikovati Sudan za ukidanje oznake kao države koja sponzoriše terorizam.

Stejt department je saopštio da kriterijumi uključuju širenje saradnje protiv terorizma i unapredenje zaštite ljudskih prava, uključujući slobodu veroispovesti i štampe.

Na listi su i prestanak unutrašnjih neprijateljstava i stvaranje pogodnijeg okruženja za napredak u sudanskom mirovnom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: