Haos u Kaliforniji, pucao po baru, 13 mrtvih VIDEO

Los Anđeles -- Najmanje 13 osoba, među kojima i zamenik šerifa, ubijeno je u pucnjavi u jednom baru u Kaliforniji, saopštili su zvaničnici. Policija: Napadač mrtav.

Izvor: Tanjug, index.hr
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Ranjeno je najmanje 10 osoba, a zvaničnici policije za sada nisu mogli da potvrde da li je neko od ranjenih preminuo. Navode i da je počinilac, za koga se isprva smatralo da je u bekstvu, nađen mrtav u tom baru. Kako prenosi AP, okolnosti smrti napadača za sada nisu poznate.

Američki mediji navode da je napadač najpre bacao dimne bombe ispred kluba, u kom je bilo oko 200 ljudi. Takođe, saznalo se i da je najpre napao obezbeđenje i blagajnicu, a zatim je počeo da puca i na posetioce kluba, preneo je Index.hr.

U kantri baru "Borderlajn" se, u trenutku pucnjave nalazilo na stotine ljudi, a pucnjava je trajala i kada je došla policija. Na sajtu tog bara za sredu uveče je najavljeno studentsko veče i časovi kantri plesa.

Za sada nepoznati muškarac je sinoć u baru u mestu Tauzend Ouks, oko 60 kilometara zapadno od Los Anđelesa i sa oko 130.000 stanovnika, prvo ispalio nekoliko hitaca, potom je bacio dimne bombe i onda nastavio da puca, prenosi AP.

Pozivajući se na policiju, "Los Anđeles tajms" navodi da je ispaljeno najmanje 30 metaka.

Svedoci navode da su u baru većinom bili studenti, da je situacija bila haotična i da su ljudi počeli da iskaču kroz prozore. Vlasti su pozvale građane da izbegavaju tu oblast.

strana 1 od 395 idi na stranu