Vučić o zabrani ulaska u CG: Srbija mora da reaguje VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Crna Gora zabranom ulaska srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2018.

13:37

Vučić o zabrani ulaska u CG: Srbija mora da reaguje VIDEO
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Predsednik Vučić je kazao da je povodom napisa u medijima da je Uprava granične policije CG donela rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

"Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i molio sam ga da razgovara sa kolegama u Crnoj Gori. Dobio je potvrdu za navedena četiri lica, ali ne znamo da li ima još lica", rekao je Vučić i dodao da Srbija još nije zvanično dobila akt o zabrani ulaska.

"Kao razlog navedeno je ugrožavanje sigurnosti i temelja bezbednosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na poternicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja i to je nedopustivo u 21. veku i u Evropi", naglasio je Vučić.

"O konkretnim merama ćemo razgovarati ako ne dobijemo razuman odgovor Crne Gore", istakao je predsednik Vučić.

Pročitajte još:

"Nisam neprijatelj Albanaca, oni bi voleli da..."

Zabranjen ulazak u CG Matiji Bećkoviću, istoričarima...

Bećković o "zabrani ulaska u CG": Zvuči neverovatno

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: