Sanader ponovo u osuđeničkoj klupi

Nekadašnji premijer Hrvatske Ivo Sanader, kome su u ponedeljak izrečene dve nepravosnažne presude, danas će se ponovo naći u sudnici.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

11:27

Sanader ponovo u osuđeničkoj klupi
Tanjug/AP

Ovog puta radi otpočinjanja obnovljenog postupka za slučaj Ina - MOL.

Optužnica tereti šefa MOL-a, Zsolta Hernadija da je Sanadera podmitio s 10 milijona evra da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad hrvatskom naftnom kompanijom - Inom.

I u ovom slučaju Sanader je suđen na sedam godina zatvora, ali je i tu presudu ukinuo Ustavni sud.

Nepravosnažne presude donete juče protiv Sanadera, po jednoj osuđen na 2,5 godinezatvora, a po drugoj je oslobođen krivice, samo su dva od ukupno pet postupaka koji se protiv njega vode.

Sanader se, naime, tereti i za slučaj Planinska. On je osuđen na 4,5 godine zatvora i trebalo je prema toj sudskoj presudi da vrati 17,5 miliona kuna navodne provizije od kupoprodaje zgrade Ministarstva regionalnog razvoja.

U slučaju Fimi media Sanaderu se ponovo sudi i to za izvlačenje novca iz državnih preduzena, navodne, crne stranačke fondove. Prvu, nepravosnažnu presudu kojom je bio osudjen na devet godina ukinuo je Vrhovni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: