Amfilohije: Kakvo razgraničenje oni prave? I gde?

Mitropolit crnogorski Amfilohije izjavio je da razgraničenje između Srba i Albanaca kao rešenje kosovskog problema "nema veze sa pameću, sa razumom".

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

14:51

Amfilohije: Kakvo razgraničenje oni prave? I gde?
screenshot

Kako je preneo portal KoSSev, Amfilohije je u razgovoru za televiziju Hram kritikovao ideju etničkog razgraničenja koju je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao rešenje između Srba i Albanaca.

"Kakvo razgraničenje oni prave? I gde prave oni to razgraničenje? To nema veze sa pameću, sa razumom. Ja se nadam u Boga da će Bog njima dati razum, jer se ne može pregovarati sa nečim što je biće, što je duša naroda, bez obzira na nastojanja velikih sila", kazao je mitropolit crnogorski.

On je nastojanja na međunarodnoj političkoj sceni da se Srbija odrekne Kosova i Metohije nazvao "muratovskom filosofijom života", čije prihvatanje po pitanju Kosova i Metohije "nije razumno i ne pada u pametne stvari".

"Izdržali smo veća zla i nevolje – Otomansku imperiju, nacizam i fašizam, i komunizam, valjda ćemo izdržati i ove otpatke svega ovoga što se događalo sa nama u prošlosti, a posebno na Kosovu i Metohiji", naveo je mitropolit crnogorski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: