"Pokušali nastavak izgradnje crkve, radikalizovaćemo..."

Udruženje stanara naselja "Stepa Stepanović" je navelo da je Patrijaršijska upravna kancelarija pokušala nastavak izgranje crkve-brvnare sa stambenom zgradom.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

16:02

screenshot

Oni su zbog toga najavili "radikalizovanje svog delovanja".

U saopštenju se navodi da će početkom sledeće nedelje "pokrenuti promene u svom ustrojstvu, proširiti fokus svoje borbe za prava građana" i uspostaviti kontakt sa udruženjima i organizacijama "koje dele ista programska načela i ciljeve i koje deluju nestranački", a koji se bave zaštitom prava građana.

"Uprkos nastojanjima da se sastancima između stanara, države i crkve reši problem bespravne gradnje, što je nezvanično obećano od vršioca vlasti, prema nezvaničnim informacijama, u četvrtak 18. oktobra održan je sastanak sa nadležnima u prostorijama Patrijaršijske upravne kancelarije... Poziv za učešće na sastanku nije upućen predstavnicima stanara", navodi USNSS.

Dodaje se da je dan nakon toga ponovo pokušan nastavak izgradnje crkve, te su se građani okupili i sprečili isporuku betona za izgradnju.

USNSS naodi da je tokom protesta došlo do "ekscesa", zbog čega su organizovali dežurstva u naselju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: