"Završiće se kako mora, 14. novembra"

Na Trgu Krajine u Banjaluci nastavljeno je okupljanje grupe "Pravda za Davida“ i građana koji 205. dan traže da se razreši ubistvo Davida Dragičevića.

Izvor: B92, BN, zvanièni sajt

Utorak, 16.10.2018.

20:19

Screenshot

Skoro sedam meseci nakon ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića nema istine o tome ko je počinio zločin.

"Završiće se kako mora. 14. novembar 2018. Ko hoće da stane iza mene i mog mrtvog deteta i iza grupe "Pravda za Davida“, neka dođe. Ljudski je se bojati i ostalo. Svako ko se boji i ima sumnju ne treba“, poručio je Davor Dragičević.

Posle obraćanja, Davor Dragičević je uzeo sliku svoga sina i zajedno sa građanima krenuo je u mirnu šetnju.

"Ovo je naš vid borbe, miran i dostojanstven. Samo želimo da proverimo kako to institucije rade svoj posao i na tome nećemo stati. Ovo su samo mala upozorenja. Takođe, sledeće sedmice na FB stranici „Pravde za Davida“ imaćete imena za 14. novembar. Ja vrlo dobro znam šta ću uraditi s tim imenima. Počev od 14. novembra u 18. časova i na njihovu imovinu i na njih lično i na sve. Imaćete sva imena koja trebaju u tom trenutku. A ostale ćemo lako“, rekao je Dragičević.

Grupa „Pravda za Davida“ je povodom gostovanja predsednika RS Milorada Dodika u emisiji "Upitnik“ koja se emituje na Radio televiziji Srbije poslala pismo voditeljki ove emisije Oliveri Jovićević da među mnogobrojnim pitanjima koja će postaviti predsedniku Srpske postavi i pitanje koje se tiče nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Okupljanja građana na Trgu Krajine traju neprekidno od 26. marta ove godine, a od 20. septembra otac ubijenog mladića Davor Dragičević danonoćno boravi na trgu.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesrećan slučaj, da bi Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Tvrde i da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađena droga LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: