"Nećemo sedeti skrštenih ruku ako neko hoće da uništi RS"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne meša u izbore u BiH.

Izvor: B92

Utorak, 02.10.2018.

13:24

Foto: Tanjug, Filip Krainèaniæ

"Srbija se ne meša u to ko, za koga će ko da glasa, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području", rekao je Dačić.

Dačić je poručio Srbima da je očuvanje Republike Srpske najvažniji projekat i da Srbija, kako je rekao, neće sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Republiku Srpsku.

"Srpski narod nikad nije bio faktor nestabilnosti. Biće taj faktor stabilnosti i dalje, ali ne dirajte slobodu srpskog naroda", poručio je Dačić, koji je prisustvovao danas svečanosti povodom otvaranja deonice auto-puta u RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: