Tači: Zahvalni HR zbog pomoći u izgradnji države Kosovo

Kosovo i Hrvatska imaju iste poglede na dešavanja u regionu i imaju tradicionalno partnerstvo.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

12:15

Tači: Zahvalni HR zbog pomoći u izgradnji države Kosovo
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

To je tokom susreta sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Njujorku rekao predsednik Kosova Hašim Tači.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, tokom susreta se razgovaralo o produbljivanju bilateralnih odnosa, povećanju trgovinske razmene kao i o podršci evroatlantskim integracijama Kosova.

Tači je istakao da je Kosovo zahvalno Hrvatskoj zbog izuzetne pomoći u izgradnji države Kosovo, u jačanju demokratije, obezbeđivanju sigurne budućnosti na evroatlantskom putu, posebno prema EU i NATO.

"Za nas je Hrvatska, kao članica EU i NATO i kao jedna od glavnih regionalnih aktera, partner Kosova u službi jačanja stabilnosti i mira u regionu. Delimo iste poglede na dešavanja u regionu i imamo tradicionalno partnerstvo", kazao je Tači.

Tači i Grabar Kitarovićeva su razgovarali i o evroatlantskoj perspektivi Kosova i o poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Tokom boravka u Njujorku, gde se održava zasedanje Generalne skupštine UN, Tači će imati sastanke sa predstavnicima raznih država sveta kako bi istakao agendu bilateralne saradnje, povećanja broja priznanja i učlanjenja u međunarodne organizacije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: