Štrajk, od danas u školama skraćeni časovi

Prosvetni radnici nezadovolji predlogom zakona o platnim razredima od danas u školama širom Srbije držaće skraćene časove od 30 minuta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

08:09

Štrajk, od danas u školama skraćeni časovi
Ilustracija: Thinkstock

Oni takođe najavljuju i radikalizaciju protesta, pišu "Večernje novosti".

Prosvetari su od početka školske godine jednom sedmično držali skraćene časove, a kako navodi list, od danas će časovi biti skraćeni.

Sindikati zahtevaju da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, umesto da budu, kako je to sada planirano, u osmoj.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je ranije da će svi prosvetni radnici koji imaju razredno starešinstvo biti prebačeni u devetu platnu grupu.

U štrajku su Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sidikat radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat "Nezavisnost" i Sindikat obrazovanja Srbije.

Sastanci prosvetara sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održani su 13. i 18. septembra, a kako navode "Večernje novosti", biće održani i ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: