Oglasio se ministar kulture: Ne razmišljam...

Ministar kulture Vladan Vukosavljević izjavio da ne razmišlja da podnese ostavku nakon sukoba s vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem oko rijaliti programa.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

08:35

Oglasio se ministar kulture: Ne razmišljam...
Tanjug, Zoran Žestiæ

"Izjavu predsednice Vlade Ane Brnabić nisam shvatio kao kritiku stava Ministarstva kulture i informisanja i mog ličnog stava da skarednim sadržajima nije mesto u medijima sa nacionalnom frekvencijom, što uostalom i stoji u Zakonu o elektronskim medijima", kazao je Vukosavljević za današnji "Kurir".

Dodao je da o ostavci nerazmišlja, a da su povremeno različito nijansirana razmišljanja članova Vlade u odnosu na određene teme deo uobičajenog kolorita, a ne ekskluzivitet srpske vlade.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović polemisali su proteklih dana o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj raspravi neće učestvovati.

Polemika Mitrovića i Vukosavljevića počela je kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

Premijerka Ana Brnabić kazala je da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, kao i da je "rijaliti programe u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović".

Mitrović je, u saopšenju objavljenom na sajtu Televizije Pink naveo da mu nikada nije bilo jasno zbog čega pojedini ministri "preziru i nipodaštavaju sopstveni narod" i optužio Vukosavljevća da je "dobio izliv opere u mozak", ali da to ne znači da može da bilo koga fascinira "elitističko-hermetizovanom politikom".

Vukosavljević je rekao da su prestali da postoje svi razumni razlozi za nastavak "iznuđene polemike" Mitrovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: