Vetar ruši sve u Hongkongu: "Prizori kao iz horora" VIDEO

Super tajfun Mangkhut, posle Filipina gde je odneo 28 života, stigao je do juga Kine i Hongkonga. Udari vetra su do 189 kilometara na sat a preti i obilna kiša.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Pročitajte još:

"Mangkut" hara Filipinima, 28 mrtvih

Najmanje 111 ljudi zatražilo je lekarsku pomoć u bolnicama Hongkonga objavila je Radio-televizija Hongkonga (RTHK), prenosi TASS.

"U najjačim naletima vetar je dostizao brzinu od 189 kilometara na čas, obarajući kranove, skele, drveće i saobraćajne znakove", navedeno je u prilogu RTHK.

Preplašeni stanovnici južne Kine zarobljeni su u zgradama, a jak vetar ruši fasade zgrada, izaziva poplave i prevrće vozila. Saobraćaj je u prekidu, stotine letova je otkazano, a u mnogim naseljima nema struje.

Kako je za B92.net rekao mladić iz Srbije Ilija Vučić koji živi i radi u Hongkongu, ulice su puste i među ljudima vlada strah.

"U jednom trenutku nije bilo čoveka na ulici, svi su preplašeni, posebno oni koji žive u soliterima. Zgrade su se ljuljale toliko da je nameštaj leteo s jednog na drugi zid. Mediji stalno izveštavaju, očekuje se da se brzina udara vetra smanji, ali su najavili obilne padavine", rekao je on.

Dodaje je da su prizori kao iz horor filma trajali veoma dugo, ali da se situacija malo smirila, te se po koja osoba može videti na ulici.

Na video-snimcima koje je poslao vidi se razorna moć naleta vetra.

Za Hongkong i obližni Makao na snazi je upozorenje broj 10 - najviši mogući nivo za tajfun.

Svet

strana 1 od 430 idi na stranu