Đilas o Vučiću i Kosmetu, Đurić o Đilasu i nezavisnosti

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas je govorio o efektu posete Aleksandra Vučića Kosmetu, posle čega je usledila reakcija Marka Đurića.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2018.

15:21

Đilas o Vučiću i Kosmetu, Đurić o Đilasu i nezavisnosti
Getty Images

Đilas je za “Danas“ rekao da je efekat boravka predsednika Srbije u južnoj srpskoj pokrajini ravan nuli.

"Efekat nastupa u imaginarijumu, što se rešavanja problema Kosova i poboljšanja položaja ljudi koji dole žive tiče, bio bi identičan efektu stvarne posete Kosovu. Dakle ravan nuli" ocenio je Đilas u razgovoru za "Danas".

Potpredsednik Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju odbacio je te kritike.

"Svaka njegova kritika izrečena na račun predsednika Aleksandra Vučića i naših nastojanja da za probleme na Kosovu i Metohiji iznađemo mirno i kompromisno rešenje jeste u očima građana zapravo potvrda ispravnosti onoga što činimo", naveo je Đurić u saopštenju.

On je kazao i da vlast kojoj je Dragan Đilas pripadao i zahvaljujući kojoj se, kako kaže, obogatio, nije ništa uradila za Kosovo i Metohiju, već je učinila sve da "učvrsti samoproglašenu kosovsku nezavisnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: