Papa zove na hitan sastanak, tema seksualno zlostavljanje

Vatikan -- Papa Franja zakazao je za februar naredne godine razgovor s predsednicima svih biskupskih konferencija širom sveta. tema: Seksualno zlostavljanje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Papa namerava da s kardinalima govori o prevenciji seksualnog zlostavljanja od strane sveštenika Katoličke crkve i o zaštiti dece. Papini savetnici najavili su tu odluku danas, a razlog je činjenica da su seksualni skandali u Katoličkoj crkvi doveli u krizu njegovo upravljanje crkvom.

Sastanak koji će biti održan od 21. do 24. februra je prvi takve vrste i signalizira da je seksualno zlostavljanje globalni problem, a ne samo anglo-saksonski, kako su mnogi crkveni lideri dugo isticali, preneo je AP.

Franjino upravljanje Katoličkom crkvom je uzdrmano optužbama da je rehabilitovao američkog kardinala kome je Benedikt XVI izrekao kaznu zbog maltretiranja i uznemiravanja odraslih sveštenika.

Papa namerava da s kardinalima govori oprevenciji seksualnog slostavljanja od strane sveštenika Katoličke crkve i o zaštiti dece.

Svet

Rusi se oglasili zbog Asanža

Ambasada Rusije u Londonu demantovala je navode britanskih medija da je planirala da pomogne osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu da pobegne iz Velike Britanije.

Svet subota 22.09. 19:36 Komentara: 0
strana 1 od 408 idi na stranu