Haradinaj: Odluka o zabrani Vučiću odmah na snazi

Odluka o zabrani posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića području Drenice stupa na snagu odmah, saopštio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Izvor: B92

Nedelja, 09.09.2018.

10:15

Haradinaj: Odluka o zabrani Vučiću odmah na snazi
EPA/Malton Dibra

On je dodao da je ispred svega sigurnost građana.

"Sigurnost građana je pre svega. Povukao sam dozvolu Ministarstva spoljnih poslova o poseti predsednika Srbije na području Drenice. Ova odluka stupa na snagu odmah”, napisao je Haradinaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kosovska vlada donela je jutros odluku da se poseta predsednika Srbije selu Banje otkazuje iz bezbednosnih razloga, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će pokušati da dođe do sela Banje, a ako ne bude uspeo, doći će nekom drugom prilikom.

Bilo je planirano da predsednik u okviru posete Kosovu i Metohiji danas poseti Srbe u enklavi, u selu Banje, u naselju Srbica, južno od Ibra.

Jutros su, međutim, veterani tzv. OVK blokirali put ka tom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: