"Vučić naredio vojsci, policiji i BIA..."

U sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandar Vučića i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2018.

07:30

Foto: Tanjug/AP

Prema agendi, u koju je Tanjug imao uvid, posle sastanka predsednika Vučića i Mogerinijeve, trebalo bi da usledi trilateralni susret, uz učešće i kosovskog predsednika Hašima Tačija. To zasad nije sigurno, a planom je bio predviđen i radni ručak. Tanjug je potom preneo da se Vučić uputio na aerodrom i da se vraća u Beograd.

Državna agencija je prenela da je Vučić naredio vojsci, a zatim zatražio i od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom i Kforom.

To je za Prvu televiziju potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Predsednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom", rekao je Stefanović. Takođe je naredio da se prekine svaka komunikacija i sa bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete, saznaje Tanjug.

Predsednik Vučić će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a prema Tanjugovim saznanjima, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu.

Poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

"Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi", rekao je Veselji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: