Milion RSD za put od 140 metara do kuće narodnog poslanika

Čak 1,1 milion dinara Prokupčani su platili asfaltiranje puta od 140 metara u vlasništvu supruge narodnog poslanika Darka Laketića, koji vodi do njihove kuće.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

10:50

Milion RSD za put od 140 metara do kuće narodnog poslanika
Ilustracija: Thinkstock

Kako pišu Južne vesti, taj put i nema naziv i teško bi urbanistički gledano i mogao da se podvede pod ulicu, a izlazi na državni put koji nije u ingerenciji Opštine.

Put na parceli Laketićeve žene u dužini od oko 140 m je asfaltiran na osnovu Rešenja saobraćajnog inspektora Opštine Prokuplje Milana Jovanovića iz februara ove godine i vodi do dve privatne kuće, a u jednoj od njih je prijavljen boravak narodnog poslanika Laketića, iako on sa porodicom već nekoliko godina živi u Beogradu gde ima i dva stana.

Jovanović je u Rešenju od 5. februara dao rok od 60 dana da Opština Prokuplje "izvrši rekonstrukciju kolovoznog zastora i izgradnju postrojenja za odvodnjavanje atmosferskih padavina i spreči nanošenje šljunačnog materijala-tucanika sa ulice koja se ukršta sa Ulicom Arsenija Čarnojevića, koja je inače deo državnog puta II A reda“.

U obrazloženju zašto je asfaltiran baš put u vlasništvu porodice Laketić koji vodi do njihove kuće, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović kaže da je sve urađeno po zakonu te da se 3 ulice koje se nalaze na periferiji grada ka selu Stražava - Lička, Kordunska i „krak“ Arsenija Čarnojevića koji je i sporan u čitavoj priči, asfaltiraju po Rešenju saobraćajnog inspektora.

Predsednik Simonović je istakao i da "dobro stanje u budžetu“ omogućava da se u narednom periodu asfaltiraju i ostale ulice, kako na gradskom tako i na seoskom području, a da će prioritet biti strme ulice jer se u tim ulicama javlja i najveći problem nakon padavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: