Hrvatski ministar pomogao srpskim državljanima na Braču

Tokom jakog nevremena koje je u utorak zahvatilo severni Jadran, u uzburkanom moru kod Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

08:01

Hrvatski ministar pomogao srpskim državljanima na Braču
Foto: Thinkstock

U spasavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, prenose hrvatski mediji.

Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru, a pošto nisu mogli da se popnu nazad i umalo su završili na oštrim stenama, pomogli su im ministar rada i još jedan meštanin, prenosi Jutarnji list.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom pokušavajući da usidre brod, ali sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vetra pa se u jednom trenutku konopac koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona, piše hrvatski portal 24 sata.

Proševski je skočio s broda da rasplete konopac, a za njim je u strahu skočila i njegova kći. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da spuste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Videvši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spasu svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Marko Pavić, koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan meštanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspeli da dovedu do obale, a brod prema šljunkovitoj plaži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: