Davidov otac uputio pismo: Ovo je poslednja adresa...

Otac stradalog Davida Dragičevića zatražio je od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka pomoć kako bi razrešio smrt sina koji je, kako tvrdi, ubijen.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 14.08.2018.

19:23

Davidov otac uputio pismo: Ovo je poslednja adresa...
screenshot

Davor Dragičević je u molbi upućenoj Incku naveo da je to poslednja adresa kojoj se obraća u BiH i da, ako ne dobije pomoć institucionalnim putem, više nema kome da se obraća u sistemu gde, kaže, "nekažnjeno ubijaju decu".

"Obraćam vam se u najvećoj tuzi koja može pogoditi jednog roditelja. Ne samo da je moj sin David ubijen, nego se ubice i nalogodavci štite iz samog sistema, oni imaju sistemsku zaštitu i u MUP-u, ali i u pravosudnim institucijama Republike Srpske", naveo je Dragičević u pismu koje je dostavio i medijima.

On je napomenuo da je primoran da istinu i pravdu traži na ulici, gde pet meseci zahteva da se odgovorni za smrt Davida Dragičevića procesuiraju za "monstruozan zločin koji su počinili".

Dragičević je preneo Incku da su u Banjaluci održana dva skupa na kojima je bilo skoro 40.000 ljudi i da Fejsbuk zajednica ''Pravda za Davida'' ima 330.000 ljudi.

Ponovio je i više puta u javnosti iznete sumnje da su u slučaj smrti njegovog sina umešani visoki funkcioneri MUP-a.

Dodao je da su o slučaju Davida Dragičevića raspravljali Narodna skupština Republike Srpske i Anketni odbor Skupštine.

Dragičević je u maju podneo prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv nepoznatih lica za ubistvo sina.

On tvrdi da je David ubijen 23. marta, iako nadležni tvrde da je izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: