Tri stvari za Kosovo koje Moskva neće prihvatiti

Beograd -- Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova posetila je Beograd gde je precizirala šta Moskva neće prihvatiti u vezi sa kosovskim pitanjem.

Izvor: Beta, Sputnjik
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je na konferenciji za novinare, održanoj sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, navela da Moskva ostaje dosledna kada je reč o Kosovu, ali da će podržati dogovor koji je dobar za Srbiju.

Sputnjik prenosi i tri stvari za Kosovo “koje Rusija neće prihvatiti“.

Zaharova je istakla da Moskva neće prihvatiti “laž da je Kosovo odvojeno od Srbije na osnovu referenduma“.

Takođe, “neće proći“ ni da je slučaj Kosova “jedinstven primer u Evropi“. Isto tako neće biti prihvaćeno ni izvrtanje istorijskog sećanja.

Kako je prenela Beta, Zaharova je navela da Rusija neće prihvatiti “izvrtanje istorijskog sećanja“ i laž da je Kosovo, koje nije imalo referendum o odvajanju, jedinstven primer u Evropi.

Da podsetimo, Marija Zaharova je navela da Rusija ima dosledan stav od kog neće odstupati i da se zalaže za poštovanje međunarodnog prava.

Na pitanje hoće li Rusija imati problem sa promenom granica na Balkanu, povodom predloga o podeli Kosova i razgraničenju, ona je rekla da je to “više pitanje za Srbiju i srpske državljane“ i da Rusija ostaje dosledna svom stavu, koji, kako je istakla, nije “teorijski“, već “praktičan i zasnovan na međunarodnom pravu“.

Zaharova se posle susreta sa Dačićem sastala i sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem sa kojim je razgovarala i o “lažnim vestima“.

Ona je istakla da se Srbija i Rusija očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom.

Istakla je da je možda “najveća informaciona prevara“ bila izjava bivšeg predsednika SAD Baraka Obame o izvršenom referendumu na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu