Otac Sava uputio poruke o napadima na vladiku i dijalogu

Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić oglasio se povodom “kampanje blaćenja protiv vladike Teodosija i SPC“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

21:07

Otac Sava uputio poruke o napadima na vladiku i dijalogu
Screenshot/Youtube/Radio Graèanica

“Uostalom stara srpska poslovica kaže: 'Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada'. Dodao bih, pre ili kasnije! Apel vladike Teodosija protiv etničke podele, koja bi dovela do nestanka našeg naroda sa KIM, samo je poslužio da se sami prozovu oni koji je zastupaju, opet po staroj poslovici: 'Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag', što je, uostalom, Vladika i rekao u svom odogovoru na nedolične napade“, navodi Janjić.

Takođe, naveo je da je u razgovoru sa evropskim ambasadorima na Kosmetu podvukao čvrstu podršku dijalogu koji treba da obezbedi punu zaštitu ljudskih, imovinskih i drugih prava svih stanovnika bez obzira na njihovo poreklo kao i čvrstu zaštitu svetinja Srpske pravoslavne crkve.

“Trenutna mantra po kojoj je 'sve što se obe strane dogovore je prihvatljivo' je opasna i može da se vrati kao bumerang protiv evropske stabilnosti i regionalne stabilnosti Zapadnog Balkana, ohrabrujući dodatni separatizam, razmene teritorija i masovno iseljavanje stanovništva koje se nađe sa pogrešne strane granice. O istim pitanjima smo već više puta razgovarali i sa američkim ambasadorom u Prištini“, napisao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: