Novinar Stefan Cvetković ipak nije došao na konferenciju

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković nije doašo u beogradski Medija centra gde je trebalo da održi konferenciju za medije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.07.2018.

14:21

Novinar Stefan Cvetković ipak nije došao na konferenciju
Screenshot

Kako je ranije najavio, trebalo je da govori o, kako je rekao, "sprezi kvazipolitike, organizovanog kriminala i kriminalne propagande u Srbiji". Konferencija je bila zakazana za 12 časova, ali Cvetković nije bilo ni do 13 časova, iako ga je čekalo više novinara.

Kako je agenciji Beta rečeno u Medija centru, novinar iz Bele Crkve nije objasnio razlog nedolaska.

Cvetkovićev advokat Gordan Medaković izjavio je ranije danas da njegov klijent ne bi trebalo da krene za Beograd jer ima sudsku zabranu napuštanja mesta boravišta, Bele Crkve.

"On ne može da izađe iz Bele Crkve dok se to rešenje ne promeni. Ukoliko prekrši sudsku zabranu, postoji mogućnost da ode u pritvor. Uložićemo žalbu na to rešenje, ali ja mu ne savetujem da krene za Beograd", rekao je Medaković agenciji Beta.

Stefan Cvetković je rekao da će bez obzira na meru zabrane naći načina da se obrati javnosti, "makar putem interneta".

On je nestao sredinom prošlog meseca u Beloj Crkvi, a pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je bio otet. U potragu za Cvetkovićem su bili uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Potom su , Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

Cvetković je kansije fizički napadnut u Beloj Crkvi, a tvrdi i da je prošle nedelje neko pucao na automobil kojim je upravljao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: