Marković: Gde je opozicija?; Vukadinović: Ima onih...

Poslanici, u nastavku rasprave o amandmanima na predlog zakona o ljudskim ćelijima i tkivima i o presađivanju govorili i o odsustvu opozicije sa sednice.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.07.2018.

13:17

Marković: Gde je opozicija?; Vukadinović: Ima onih...
Tanjug, Zoran Žestiæ

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Marković upitao je zašto se opozicija nije udostojila da dođe na sednicu Skupštine Srbije umesto što kritikuju vlast putem društvenih mreža.

On je kazao da je šefica poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić verovatno u Rimu ili Milanu, da je poslanik Demokratske stranke Balša Božović verovatno na Maldivima, dok Radoslav Milojičić Kena "šeta svoje patike".

"Na društvenim mrežama slušamo kritike, a nisu se udostojili da dodju na sednicu", rekao je Marković na šta je reagovao Đorđe Vukadinović rekavši da opozicija verovatno ne želi da učestvuje u farsi sa amandmanima.

"Ja sam tu. Ima onih koji ne žele da budu tu", rekao je Vukadinović i dodao da treba razgovarati o tome kako da se poveća broj donora organa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da predloženi zakoni nemaju nikakve veze ni sa pozicijom, ni sa opozicijom, već da se tiču velikog broja ljudi koji zavise od njihovog donošenja.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da će podžati predloženi zakon uprkos lošoj raspravi koja se vodi u Skupštini Srbije. "Ja sam rekao da ću podržati ovaj zakon, jer je prepisan iz dobrih iskustava iz okruženja. Mislim da treba da bude običaj da se dobre stvari primenjuju i kod nas. ", rekao je Živković.

On je dodao da će načelni pristanak na donorstvo obezbediti mnogo veći broj donora i organa i poručio da ima poverenja u lekara da će raditi posao kako valja i da će gradjani imati koriisti od svega toga.

Živković je napomenuo da nema poverenje u vlast i ocenio besmislenim amandmane vladjuće većine. Ukupno je podneto nešto manje od 800 amandmana, od čega je SNS podnela oko 360, a druga po broju podnetih amandmana je Srpska radikalna stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: