Demanti iz DZ Šabac: Pacijente ne prima veterinar

Iz šabačkog Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" demantuju da je kod njih na prijemu pacijenata zaposlen veterinar, kako je prenela TV Prva, B92.net i drugi mediji.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

14:38

Demanti iz DZ Šabac: Pacijente ne prima veterinar
screenshot

Pomoćnik direktora za kvalitet rada u toj ustanovi dr Dejan Pavlović u demantiju dostavljenom B92.net navodi da su informacije iznete u javnost neistinite.

"Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” Šabac je elitna ustanova primarne zdravstvene zaštite koja je prva u regionu i među prvima u Srbiji dobila akreditaciju na maksimalan rok od sedam godina. U našu ustanovu, zajedno sa Domom zdravlja Novi Sad, Ministarstvo zdravlja je poslalo predstavnike Svetske zdravstvene organizacije kada je bilo potrebno na najvišem nivou predstaviti kako funkcioniše primarna zdravstvena zaštita u Republici Srbiji. Nedavno su naši gosti bili predstavnici Japanske agencije za međunardonu saradnju JICA koji su prikupljali iskustva u sprovođenju skrining programa koji se u Srbiji sprovodi u ograničenom broju opština. Šabački dom zdravlja učestvuje u svim najnovijim projektima Ministarstva zdravlja i trenutno je najaktivnija ustanova u pilot projektu koji se odnosi na unapređenje kapitacione formule sa ciljem podizanja kvaliteta rada, racionalizacije poslovanja i preciznijeg vrednovanja rada lekara.

U ustanovi ovakvog ugleda i iskazanog kvaliteta rada svako obavlja poslove za koje je školovan i poseduje odgovarajuću diplomu. Na svim radnim mestima medicinskih sestara i tehničara su angažovana isključivo lica koja su završila srednje, više i visoke medicinske škole. Na tim radnim mestima, ne radi niko ko ima diplomu veterinarskog tehničara, niti bi to ostalo neprepoznato prilikom stalnih kontrola od strane Ministrastva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Odlučno demantujemo iznetu neistinu i naglašavamo da ovakvo izveštavanje izaziva nepotrebno uznemiravanje građana i širenje panike u trenutku kada je u našem društvu već značajno narušen odnos pacijent – zdravstveni radnik. Smatramo da je neophodno s pažnjom, primerenom okolnostima, pre objavljivanja ovakve informacije dobro proveriti njeno poreklo, istinitost i potpunost.

Verujemo da će Vaša televizija postupiti profesionalno, najpre u interesu korisnika naših usluga, pacijenata, i objaviti punu istinu.

Kako u poslu koji radimo prepoznajemo značaj dostupnosti svih informacija i transparentnosti u radu, prosleđujemo i podatak da Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” Šabac na poslovima koji ne zahtevaju nikakvu stručnu spremu, tj. mogu se obavljati i sa osnovnim obrazovanjem, a podrazumevaju uređenje dvorišta i objekata seoskih ambulanti, ima angažovano jedno lice po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima koje je po struci veterinarski tehničar.

Naglašavamo da za ove poslove nije potrebna nikakva određena stručna sprema i da je potpuno nebitno koju stručnu spremu poseduju lica angažovana na ovim poslovima", navedeno je u demantiju dostavljenom redakciji B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: