Eksplozije u fabrici vatrometa, 19 mrtvih

Najmanje 19 osoba je poginulo, a najmanje 40 ih je povređeno u dve eksplozije u fabrikama za proizvodnju vatrometa u meksičkom gradu Tultepeku.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

23:15

Eksplozije u fabrici vatrometa, 19 mrtvih

Među poginulima su četvorica vatrogasaca i dvojica policajaca koji su izašli na mesto nesreće posle prve eksplozije, a potom su stradali u drugoj.

Luis Felipe Puente, šef meksičke agencije za civilnu zaštitu, izjavio je da je bilo ukupno četiri eksplozije, da su one počele u ilegalnoj fabrici vatrometa i dodao da se među poginulima verovatno nalazi i jedno dete i jedan radnik civilne zaštite.

Mnogi stanovnici Tultepek zarađuju za život praveći i prodajući vatromet, pa su eksplozije česte.

U eksploziji u jednoj radionici u junu poginulo je sedam osoba, a osmoro je povređeno. Više desetina ljudi poginulo je u decembru 2016. u lančanim eksplozijama na otvorenoj pijaci na kojoj se prodavao vatromet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: