Madam Sandra osuđena na 14 godina zatvora

Londonska medicinska sestra Žozefin Ljamu (51) osuđena je u Birmingemu na 14 godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

00:48

Madam Sandra osuđena na 14 godina zatvora
Ilustracija: Thinkstock

Ona je osuđena zato što je htela da prisili pet Nigerijki da rade kao prostitutke u Nemačkoj, nakon što ih je prestrašila vudu obredima.

"Pokazali ste potpuni prezir prema dobrobiti tih žena. Niste ih smatrali ljudskim bićima, već robom koja vam donosi mnogo novca", rekao je sudija Ričard Bond Ijamuvoj, poznatoj i kao Madam Sandra.

Ona je uprkos skromnim primanjima medicinske sestre često putovala u inostranstvo i imala je veliku kuću u Beninu u Nigeriji, gde je zapošljavala i poslugu, prenosi "Indeks".

Žrtve je podvrgavala vudu obredima kako bi povećala svoju moć nad njima, a morale su da pojedu pileće srce i popiju krv sa crvima, navodi "Indeks".

"Žene bi mislile da će se njima ili njihovim porodicama dogoditi nešto loše ako ne budu obavile svoje obaveze prema Žozefin ili pokušaju da pobegnu", prenosi portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: