Kosovo odlaže rekonstrukciju Vlade

Vlada Srbije odustala od plana rekonstrukcije zbog fokusiranja državnog vrha na rešavanje pitanja Kosova i Metohije, piše "Blic".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2018.

07:46

Kosovo odlaže rekonstrukciju Vlade
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ SLOBODAN MILJEVIÆ

Iako je bilo planirano da se rekonstrukcija kabineta premijerke Ane Brnabić sprovede ovih dana, to je odloženo za oktobar, navodi dalje beogradski list, pozivajući se na svoj izvor.

Takav razvoj događaja i ne čudi, podseća "Blic", s obzirom na to da je intenziviran rad na pitanju rešavanja odnosa sa Kosovom, odnosno na prelazak u novu fazu dijaloga Beograda i Prištine, u koji bi mogle da se direktno uključe i SAD i Nemačka.

"Blic" još podeća da je priču o rekonstrukciji pokrenula premijerka u martu, a kao razlog je navela prevelike lične sujete pojedinih ministara. Tada je navela da je rekonstrukcija Vlade neminovna kako bi ona funkcionisala kao tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: