Stepojevac još uvek pod vodom, okolina bez struje VIDEO

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Saša Rančić izjavio je da je situacija u Srbiji posle obilnih padavina u petak pod kontrolom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/Tanjug
Foto: Screenshot/Tanjug

Rančić je dodao i da nadležne službe rade na proceni i sanaciji oštećenja.

"Trenutna situacija je pod kontrolom, a komisije za procenu štete će izaći u toku dana, kao i nadležne službe koje rade na sanaciji problematičnih tačaka u smislu popravke puteva, urušenih mostova i pomoći stanovništva", rekao je Rančić za Tanjug.

On je naveo da je usled ogromne količine padavina koje su zadesile teritoriju Srbije, odnosno gradove Beograd, Novi Sad, Sombor i Suboticu došlo do pojave bujičnih poplava na tim teritorijama.

Prema njegovim rečima, najugroženije su bile obodne opštine grada Beograda - Barajevo, Obrenovac, Lazarevac, Grocka, Mladenovac - gde je došlo i do evakuacije građana.

Bujica je u Stepojevcu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinuđeni zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode.

Neka mesta, kako se navodi, u okolini Stepojevca ostala su bez električne energije.

Dan posle poplava u Stepojevcu su pod vodom domaćinstva.
JP "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da je i dalje na snazi obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr. Aleksandra Kostića.

Saobraćaj je obustavljen usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika. Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, navodi se u saopštenju.

"U toku jučerašnjeg dana, odnosno noći, pripadnici Sektora za vanredne situacije su na teritoriji grada Beograda evakuisali 99 stanovnika, a dve osobe su evakuisane u Novom Sadu", rekao je Rančić.

Prema njegovim rečima, u toku današnjeg dana i u budućem periodu pratiće se prognoza i situacija, a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a će obilaziti građane i po potrebi im pružati pomoć.

Foto: Teodora Vasiljević
Foto: Teodora Vasiljević

Foto: Teodora Vasiljević
Foto: Teodora Vasiljević

strana 1 od 160 idi na stranu