NS: Pedijatar oboleo od morbila, deca hitno vakcinisana

Pedijatar u Domu zdravlja "Novi Sad" G.G. obolela je od malih boginja zbog čega je određeni broj dece hitno vakcinisan, javio je novosadski Radio 021.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

11:30

NS: Pedijatar oboleo od morbila, deca hitno vakcinisana
Ilustracija: Getty Images

Kako je navedeno, doktorka je zaražena virusom "zbog izloženosti nevakcinisanoj, zaraženoj deci", a Dom zdravlja je odmah obavio "redovne procedure u takvim i sličnim slučajevima".

Po preporuci epidemiologa, iz predostrožnosti su 20. juna pozvana sva deca koja su bila u kontaktu sa doktorkom.

Nevakcinisani, a stariji od godinu dana, pozvani su na vakcinaciju, dok su nevakcinisani, a mlađi od šest meseci upućeni u Dečiju bolnicu da prime imunoglobulin.

"Sve gore napomenuto je redovna procedura u ovakvim i sličnim situacijama. Nevolja je što je ona mogla biti izbegnuta da je obuhvat vakcinacije MMR-om kao nekada", dodali su iz Doma zdravlja.

Dodali su da bi trebalo da se radi na promociji imunizacije i na podizanju bezbednog obuhvata na više od 95 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: