Brod sa 230 migranata čeka dozvolu da uđe u neku luku

Brod nemačke nevladine organizacije Lajflajn sa 230 migranata čeka u međunarodnim vodama Mediterana diplomatsko rešenje da bi pristao u neku luku.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

12:55

Brod sa 230 migranata čeka dozvolu da uđe u neku luku
Ilustracija: GettyImages

Kkao je saopštila ta organizacija, brod sa migrantima čeka i osnovne potrepštine dok ne dođe do kopna.

Italija je isključila mogućnost da brod pristane u neku njenu luku, dodala je organizacija.

"Čekamo diplomatsko rešenje. Razgovori su u toku sa različitim državama", rekao je zvaničnik organizacije Aksel Štajer i dodao da bi sa Malte sutra trebalo da stigne pomoć migrantima. Očekuju se prekrivači, lekovi i hrana.

Štajer je rekao da će brod ostati u međunarodnim vodama dok se ne pronađe rešenje. Italija je optužila organizaciju da je prekršila međunarodno pravo jer je preuzela migrante sa libijske obale dok je tamošnja obalska straža intervenisala.

U brodu se nalazi 230 migranata, među kojima 14 žene i četvoro dece. Štajer je Frans pres rekao da strahuje da se ponovi situacija kao s brodom Akvarijus sa 630 migranata koji je nedelju dana na moru čekao dozvolu da pristane u neku luku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: