GS UN: Rusija da povuče svoje vojnike

Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala je Rusiju da povuče svoje vojnike iz Pridnjestrovlja, piše Sputnjik.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

18:37

GS UN: Rusija da povuče svoje vojnike

Nacrt rezolucije koji je predložila Moldavija podnet je na glasanje u petak 22. juna. Rezoluciju su podržale 64 države, protiv je bilo 14, a 83 zemlje su bile uzdržane.

U dokumentu se izražava “duboka zabrinutost zbog razmeštanja Operativne grupe ruske vojske i naoružanja na teritoriji Republike Moldavije bez saglasnosti te države-članice UN“.

Nacrt rezolucije “insistira na tome da Ruska Federacija bez pogovora i daljeg odugovlačenja završi uredno povlačenje Operativne grupe ruske vojske i naoružanja s teritorije Republike Moldavije“.

Usvojena je i odluka da se u preliminarni dnevni red 73. sednice Generalne skupštine UN uvrsti pitanje o “potpunom povlačenju inostranih oružanih snaga s teritorije Republike Moldavije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: