"Cvetkovićeva izjava ima nelogičnosti, pokazao i poligraf"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.06.2018.

08:25

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, izveštaj je dostavljen tužiocu i sada je tužilaštvo na potezu, a Cvetković će se tokom dana vratiti kući, živ i zdrav.

Ministar je, gostujući u jutarnjem programu RTS-a, rekao da je u celom slučaju i samoj Cvetkovićevoj izjavi bilo nelogičnosti, što je, kaže, pokazao i poligraf.

"Na primer, jedan od ključnih faktora je bio da je sat pronađen ispod vozila, sa tog sata smo uzeli sve otiske i uzorke DNK i utvrdili da se tu nalaze samo Stefanovi otisci", rekao je Stefanović.

Navodeći druge nelogičnosti, on je naveo da su očevici izjavili da su na licu mesta čuli normalan razgovor ljudi koji je trajao neko vreme i nakon toga prestao, dok Stefan kaže da su ga izvukli iz kola i prebacili...

"Nelogično je i to što je rekao da je praćen, da se zaustavio na jednoj pumpi i da je tu bilo i vozilo koje ga je pratilo. Mi smo pregledali snimke za ceo dan i ustanovili da nema ni njegovog niti bilo kod drugog vozila", kaže ministar.

Postoje, dodaje, i nekoliko pitanja za koja je poligraf pokazao da Cvetkovićev iskaz nije tačan.

"Očekujem da će Stefan sarađivati sa organima istrage i da će morati da bude dobar građanin i tužiocima da sve informacije, da će se setiti svega čega treba da seti. Jedno od pitanja je i da li je u ovome učestvovao neko iz njegovog ličnog okruženja. On je rekao da nije, a poligraf je pokazao da to nije tačno", istakao je Stefanović.

Izrazio je očekivanje da će Cvetković dati sva razjašnjenja "jer je potpuno jasno da je u ovome učestvivalo više lica, pa da vidimo ko sve i zašto".

"Stefan će danas biti u svojoj kući, on je sve vreme bio na bezbednom mestu, urađene su sve zdravstvene analize, dobro je - živ je i zdrav", rekao je ministar.

On je zaključio da će ovaj slučaj morati da se razreši, istakavši da je Srbija stabilna i bezbedna zemlja, gde se ne dešavaju teški slučajevi kao u nekim drugim evropskim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: