Likvidiran vođa talibana koji je naredio ubistvo Malale

Avganistanski predsednik Ašraf Gani pozvrdio je u da je vođa pakistanskih talibana Mula Fazulah ubijen u sredu u američkom napadu.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2018.

08:33

Likvidiran vođa talibana koji je naredio ubistvo Malale
screenshot/CBS

“Razgovarao sam s pakistanskim premijerom Nasirom ul Mulkom i generalom Kamarom Džavedom Badžvom, i potvrdio sam im smrt Mule Fazulaha“, objavio je Gani na Tviteru.

Američka vojska je potvrdila u petak da je napad u Avganistanu bio usmeren na pakistanskog talibasnkog šefa, ali nije potvrdila da li je ubijen u toj operaciji, prenosi “Index.hr“.

“Napad je bio usmeren na Fazulaha, ali još nismo spremni da kažemo jesmo li ga pogodili“, rekao je ranije jedan američki zvaničnik.

Američka vojska je objavila da je 13. juna izvela vazdušni napad u pokrajini Kunar, blizu granice između Avganistana i Pakistana, na člana jedne terorističke organizacije, ne precizirajući na koga i da li je ubijen.

Veruje se da je Fazulah naredio 2012. godine ubistvo Malale Jusufzai, koja je postala simbol borbe za prava devojčica na obrazovanje. Malala je dobitnica Nobelove nagrade za mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: