Danas konačno počinje da radi Komisja za nestale bebe

Mešovita komisija koja će vršiti istrage u slučajevima nestalih beba, četiri meseca posle osnivanja, dabas počinje sa radom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

07:54

Danas konačno počinje da radi Komisja za nestale bebe
Ilustracija: Getty Images

Komisiju sačinjavaju predstavnici državnih institucija i roditelja dece koji sumnjaju da su im deca nestala iz porodilišta.

"Formiranje i početak rada komisije smo jedva izgurali zahvaljujući pomoći ministra Nebojše Stefanovića i Vlade", rekao je za član Komisije i predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiša Pavlović.

Komisija će biti zadužena i da ispita odgovornost onih koji su gorinama sprečavali istrage, dodaje on. "Roditeljima je stalo do istine, a zatim i do pravde.Ono što nam nudi tzv. Zakon o bebama samo su nadoknade", istakao je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: