Stefanović: Srpska policija potpuno spremna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je srpska policija u potpunosti spremna,kada je reč o sprečavanju ilegalne migracije.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

16:55

Stefanović: Srpska policija potpuno spremna
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je pozvao na zajedničke patrole.

On je, u izjavi novinarima, kazao da niko ne može da kaže kakva će ova godina biti u tom pogledu i dodao da Srbija prati razvoj situacije.

Stefanović je ukazao da vraćanje migranata prema Bugarskoj dobro funkcioniše, ali ne i na najbolji način sa Makedonijom, za šta se nada da će se poboljšati narednih meseci.

Migratorni talas, prema njegovim rečima, oscilira.

"Što se tiče prelaza migranata u zemlje koje su zapadno od nas, postoji takav tok, ali nije prevelik. Nastavljamo da pratimo situaciju i jačamo naše mere zajedno sa tim zemljama", rekao je on.

Stefanović je pozvao na zajedničke patrole, podsećajući da je to obaveza Hrvatske da bi ušla u zonu Šengena, a nama jedan od uslova iz Poglavlja 24.

Kazao je da je direktor policije u stalnoj komunikaciji, s tim u vezi, sa hrvatskim kolegama.

"Srpska policija je potpuno spremna i saradjuje sa Fronteksom, koji redovno dolaze i prisutni su na našim prelazima", objasnio je Stefanović.

Ukazao je da i nova oprema pomaže u efikasnijoj borbi protiv ilegalne migracije.

"Jedan deo ljudi svakako će ilegalno ulaziti i dalje u zemlju, ali postoje zakoni i mere za rešavanje tih problema", naglasio je on.

Stefanović je ponovio da je za rešenja problema ilegalne migracije neophodno da EU donese celovitu politiku kojom će se obratiti ne samo članicama, već svim zemljama Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: