Pozadina napada na Srbe – "Evropljani moraju pasti" / FOTO

Incident u kom su povređeni i državljani Srbije u Južnoafričkoj republici izazvali su domaći radnici, nezadovoljni svojim statusom.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

21:07

Pozadina napada na Srbe –
Getty Images / Matt Cardy / Stringer

To je, između ostalog, napisao korisnik Tvitera pod imenom Donald Madona Matebula, uz poruku “Evropljani moraju pasti”.

“Na izgradnji termoelektrane “Kosile” južnoafrički radnici i poreski obaveznici dobijaju otkaze, dok nejužnoafrički radnici i dalje rade isti posao koji smo mi radili. Južnoafrikanci gube poslove, a Evropljani i stranci ostaju”, napisao je Matebula.

On je postavio i fotografije protesta južnoafričkih radnika ispred gradilišta, kao i fotografije na kojima se vidi da je policija pucala na okupljene.

Podsetimo, nekoliko državljana Srbije, koji su zaposleni u nemačkoj kompaniji, a čiji vlasnici su hrvatskog porekla, pretučeni su u Južnoafričkoj republici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: