Neočekivani epilog "pljačke veka"

Belgijski krivični sud je naredio oslobađanje svih optuženih za "pljačku veka" - senzacionalnu krađu dijamanata, zlata i dragulja 2013. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

17:37

Neočekivani epilog
Ilustracija: Thinkstock

Krađa se dogodila na međunarodnom aerodromu Brisela, prenela je novinska agencija Belga.

Ukupno 19 ljudi - 16 muškaraca i tri žene, bilo je krivično gonjeno zbog krađe dijamanata vrednosti veće od 37 miliona evra februara 2013. godine.

U presudi je briselski sud utvrdio da "nalazi nisu dovoljno precizni i usklađeni da bi se utvrdila krivica optuženih", kaže Belga.

Sud je ukinuo i konfiskaciju imovine optuženih, koja je bila zaplenjena kao mera predostrožnosti.

Dok tužilaštvo ima pravo žalbe, jedan od advokata je rekao da je "sud odlučio o slučaju koji se zasnivao na glasinama", a drugi je rekao da je presuda "pravi brodolom" za tužioce.

Osam naoružanih i maskiranih muškaraca je 18. februara 2013. godine upalo na aerodrom Zaventem i ušlo u avion švajcarske kompanije "Svis" u kojem je bila pošiljka dijamanta pod nadzorom firme za obezbeđenje "Brinks".

Pljačkaši su odneli 121 paket s dijamantima, polugama zlata i dragim kamenjem, ukupne vrednosti 37,9 miliona evra. Nađen je samo deo tog plena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: