Fekalije u Dunavu u BG: "Mi i Bangladeš smo egal" VIDEO

Beograd, grad na dve reke... Biser na ušću... Mamac za turiste. I smrad na obali koji je nemoguće opisati i to na samo nekoliko kilometara od Kalemegdana.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

18:12

Fekalije u Dunavu u BG:
Foto: Screenshot

Ubijamo reku, trujemo sebe i tako decenijama.

“Iako vam možda tako deluje, nismo u septičkoj jami. Nalazimo se na deset minuta od centra belog grada Ovo je Dunav, najveća, a u ovom delu gotovo sigurno i najzagađenija evropska reka. Na plovidbu užasnog mirisa poveo nas je Mića Jovanović”, rekla je novinarka Teodora Vasiljević dok se nalazila u čamcu na Dunavu.

Na pitanje kako on, kao neko ko je na Dunavu 65 godina, vidi sve to, Jovanović kaže:

“Ovo je po mom skromnom mišljenju najveća otvorena septička jama u Evropi. Sad nema vetra, kad dune vetar donese nam ostrva od fekalija. Evo, vidiš ovo ovde, 10 metara u prečniku, fekalije koje su se stvrdnule. Šta da ti kažem, mi i Bangladeš smo egal”.

“Nameštaj, jakne, jorgani, čuda... Kad bujica grune bude svega”, dodaje on.

Osim toga, Jovanović navodi da je jedan muškarac koji je u tom delu upao u reku dobio kožnu bolest, zbog čega je deset dana proveo u bolnici.

Sva kanalizacija ovog dela grada završava u Dunavcu, a Mirijevskim potokom u Dunav dolazi i sve drugo što možemo da zamislimo.

Beograd nema postrojenje za preradu otpadnih voda i pitanje je kada će ga dobiti. Gradska vlast najavljuje rešenje problema kanalizacije za desetak godina… Ako beogradske reke do tada prežive

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: