Hitna debata – ko je primao mito?

Parlamentarna skupština Saveta Evrope odlučila je da održi hitnu debatu o izveštaju nezavisnih stručnjaka o navodnoj korupciji unutar ovog tela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

18:45

Hitna debata – ko je primao mito?
Thinkstock

Skupštini će se obratiti ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, a takođe će odgovarati i na pitanja, navodi se na sajtu Parlamentarne skupštine.

Članovi Parlamentarne skupštine će, takođe, razmeniti mišljenja sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Vojčehom Savickim i predsedavajućim Komiteta ministara.

Istraga nezavisnih stručnjaka o optužbama za lobiranje za novac otkrila je da su neki sadašnji i bivši članovi PACE prekršili kodeks ponašanja i primali mito od Azerbejdžana.

U izveštaju na 219 strana tim od troje ljudi, nezavisnih stručnjaka, zaključio je da je veliki broj bivših i sadašnjih članova Parlamentarne skupštine "delovao suprotno kodeksu ponašanja" i bio uključen u "aktivnosti koruptivne prirode".

Oni su, navodi "Gardijan", svoju istragu ograničile na Azerbejdžan, ali to nije jedina zemlja protiv koje su optužbe bile upućene, optužbe su bile upućene i na račun Ukrajine, Turske i Rusije.

Izveštaj sadrži podatke istrage koja je trajala 10 meseci i bavila se optužbama za podmićivanje u zamenu za lobiranje, a njen fokus je bio Azerbejdžan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: