Tramp: Napada možda bude, a možda i ne bude!

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp nastavio je sa "igranjem rata" preko Tvitera, a ovog puta je poručio da "nikada nije rekao kada će izvesti napad na Siriju".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

"Nikad nisam rekao kada će napad na Siriju uslediti. Moglo bi da se desi uskoro ili uopšte da se ne desi! U svakom slučaju, SAD su, pod mojom administracijom, uradile odličan posao u čišćenju regiona od Islamske države. Pa gde je zasluženo 'Hvala ti, Ameriko?", napisao je Tramp.

Da podsetimo, Tramp je pre tri dana rekao da će odluku o odgovoru na navodi hemijski napad u Dumi u Siriji doneti najkasnije za 72 sata. Međutim, SAD i dalje vagaju, a zvaničnici tvrde da su "sve opcije na stolu".

Za to vreme, Velika Britanija i Francuska takođe navode da će odluku o zajedničkoj akciji doneti u narednim danima.

Zapad, da podsetimo, optužuje sirijski režim, ali i Rusiju, za napad u Dumi u Siriji.

Rusija negira da ima veze sa napadom, a Moskva upozorava da će bilo kakav odgovor vazdušnim udarima na Siriju završiti sa teškim posledicama.

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održan je hitan sastanak zbog situacije u Siriji, a glasanje o američkoj i dve ruske rezolucije završilo se bezuspešno, s obzirom da nijedna nije usvojena. Rusi su na američki nacrt stavili veto, dok dva ruska nacrta nisu prikupila dovoljan broj glasova.

Tramp je inače juče upozorio Rusiju da se spremi za "nove i lepe" rakete.

Svet

strana 1 od 460 idi na stranu