Pucano na ruske novinare u Siriji, ima ranjenih

Na autobus s novinarima iz Rusije, koji su se vraćali iz Istočne Gute, pucali su nepoznati napadači iz pešadijskog naoružanja.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

18:51

Pucano na ruske novinare u Siriji, ima ranjenih
Foto: Tanjug/AP

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

„11. aprila oko 17.20 h (po srednjoevropskom vremenu) autobus sa ruskim novinarima koji su se vraćali nakon priprema priče o situaciji u Istočnoj Guti (Sirija) pucali su nepoznati napadači iz pešadijskog naoružanja“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u pucnjavi dopisnik televizije NTV Aleksej Ivlev, operater televizije „Rusija 1“ Mihail Vitkin i operater televizije „Zvezda“ Vladislav Dodonov „lakše ranjeni u noge“.

„Lekari ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana odmah su na licu mesta ukazali svu neophodnu pomoć svim novinarima. Njihovi životi nisu ugroženi“, naglašava se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sada povređene novinare evakuišu u bolnicu zbog neophodnog lečenja, dodaje se u saopštenju, prenosi "Sputnjik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: