Kurti:Prioritet ujedinjenje Mitrovice, a ne stolica u UN

Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti smatra da prioritet Prištine treba da bude ujedinjenje Mitrovice, a ne stolica u UN.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

14:36

Kurti:Prioritet ujedinjenje Mitrovice, a ne stolica u UN
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Učestvujući na konferencji "Secenario velikog finala između Srbije i Kosova", Kurti je ocenio da bi Priština trebalo da bude u prednosti u odnosu na Beogradu, ali da je, kako smatra, "Kosovo je dobilo mnogo manje od Srbije tokom šest godina dijaloga".

Smatra i da Priština ne bi trebalo da se kompromituje zahtevajući stolicu u UN u zamenu za podelu Kosova.

"Prioritet bi trebalo da bude ujedinjenje Mitrovice, žao mi je, ali ne stolica u UN. Ja nisam protiv stolice u UN, ali ujedinjenje Mitrovice ne može se uporediti sa tim", rekao je Kurti, preneo je portal Koha.net.

Ponovio je da bi prištinske vlasti trebalo da vode dijalog sa Srbima na Kosovu, a ne sa Beogradom.

On je kritikovao Brisel, istakavši da Beograd traži podelu Kosova.

Konferenciju "Scenario za veliko finale između Srbije i Kosova", organizovali su Evropski institut za istraživanje i razvoj (RIDEA) i Balkan Researć Group (BPRG), uz podršku norveke Ambasade u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: