Čovek s krstom dobio aplauze: "Ja sam svoje obavio" VIDEO

Riječanin Saša Pavlić koji je iz protesta prepešačio 200 kilometara sa drvenim krstom na leđima stigao je u Zagreb i razgovarao sa premijerom Plenkovićem.

Izvor: Tanjug, index.hr

Četvrtak, 05.04.2018.

09:31

Čovek s krstom dobio aplauze:
Foto: Tanjug / Hina

Podsećamo, Pavlić je iz Rijeke krenuo u Zagreb zato što je država opredelila pola milijarde dolara za polovne borbene avione, dok su fondovi za ratke lekove i dečje bolesti gotovo prazni.

Kako je i najavio, on se u 11 sati pojavio na Markovom trgu, gde je sedište vlade, kako bi političarima i premijeru Andreju Plenkoviću preneo svoju poruku.

Zagrebački portal "Indeks" navodi da je Pavlić potom sa bolesnom decom ušao u Vladu.

"Šta da ja tim ljudima da kažem? Svi znamo šta će reći, ako uopšte izađu. Otcepljeni su od naroda, otcepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak dece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri miliona građana će kliknuti nešto besmisleno. Nećemo imati dece jer ih ne znamo zaštititi. Ovo je vaša vlada, vi ste je birali, živite u toj zemlji. Mi odosmo svi, što dalje odavde, tamo gde cijene čoveka, dete i život. Svima koji ste doma neka bude tako kako je. Znate što su vam prioriteti. Naši političari ne cene čovjeka, dete i život", naveo je Pavlić pre nego što je ušao u zgradu Vlade.

"Indeks" prenosi reči majke jednog bolesnog deteta koja kaže da je Plenković Pavlića i roditelje na sastanku uveravao da za skupe lekove država nema novca.

Sastanak Pavlića, roditelja bolesne dece i Plenkovića je trajao više od dva sata, a Pavlić je nakon toga dobio aplauz, izjavio da je njegov posao ovde završen i da je preneo poruku.

"Za sve detalje pitajte roditelje, ako su oni zadovoljni i ja sam. Hvala svima koji su me pratili, što ste pomogli da dignemo svest, nadam se da će ostati nešto od toga. Vredelo je sve jer ja samo nosim poruku i preneo sam je. Moja medijska epizoda je završena, neću davati nikakve intervjue, pa molim medije da me puste na miru. Reč dajem roditeljima, za sva daljnja pitanja obratite se njima", rekao je kratko i otišao. Saša je tokom pešačanja na Tviteru već poručio premijeru Plenkoviću da ga njega i njegove saradnike poziva da nađu rešenje za problem neodgovarajućeg sistema lečenja dece.

"Pozivam premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Kujundžića i predstavnike udružena obolelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rešenje za problem neodgovarajućeg sistema lečenja dece danas u Hrvatskoj, a da ih građani s podrškom čekaju napolju".
Foto: Tanjug / Hina
Pavlić, koji je za kratko vreme zbog svog neobičnog poduhvata skrenuo pažnju hrvatske, ali i javnosti u državama regiona, na tviteru je takođe napisao da se na to odlučio kada je "kap prelila čašu".

"Kap koja je prelila čašu bila je kad sam otvorio jedne dnevne novine i video da na jednoj stranici piše da država nema novaca za lekove za decu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa. Na drugoj stranici bila je vest o tri milijarde kuna koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo upaliti alarm. Meni je upalilo i nateralo me da napravim ovo što radim", rekao je ranije Pavlić za portal “Indeks“.
Foto: Tanjug / Hina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: